was successfully added to your cart.

Cart

Millennials zijn moeilijk te managen. Doordat hen in hun jeugd te vaak is verteld dat ze speciaal zijn en alles kunnen worden wat ze maar willen, zijn ze gaan geloven in de maakbaarheid van het leven. Ze overschatten zichzelf, zijn arrogant, egocentrisch en vinden dat ze recht hebben op van alles. Zodra de realiteit van het werkende leven hen niet de werkelijkheid geeft die hen van kinds af aan is beloofd, komen deze slechte eigenschappen maximaal naar boven.Geloof in maakbaarheid brengt ook veel druk met zich mee. Als je immers alles kan worden wat je wil, wiens schuld is het dan als jou dat niet lukt? Combineer dat met de ‘curling-opvoeding’ (ouders die hun kinderen volledig van alle problemen hebben afgeschermd) en je begrijpt waarom deze generatie weinig stressbestendig is en bijzonder gevoelig voor burn-outs.Toch zijn millennials – met hun frisse blik en gevoel voor digital – een waardevolle aanvulling voor ieder bedrijf. Om hen optimaal te benutten, zullen managers hun aanpak af moeten stemmen op de specifieke sterktes en zwaktes van deze generatie, met name waar het gaat om het gevoeligste onderwerp: performance. Daarom zes adviezen aan managers:
  • Communiceer vaak, open en intensief. Voor millennials is ontwikkeling en groei enorm belangrijk, en daarmee niet iets wat je maar een paar keer per jaar bespreekt. Geef ze daarom regelmatig feedback, neem daar uitgebreid de tijd voor en stel je daarbij coachend op. Directieve, hiërarchische communicatie werkt bij hen vaak averechts.

  • Stel actief het verwachtingspatroon bij. Millennials verwachten dat ze binnen een paar jaar door kunnen stromen naar de top. Maak vanaf het begin duidelijk dat de top niet voor iedereen is weggelegd, dat daar helemaal niks mis mee is, en dat het hoe dan ook decennia kan duren voor je daar klaar voor bent.

  • Focus op ontwikkeling. Millennials willen zich enorm graag ontwikkelen maar weten vaak niet hoe ze dat precies moeten aanpakken. Help hen daarom met gerichte ontwikkelpunten, begeleiding en trainingen.

  • Schets een meerjarenperspectief. Maak duidelijk wat een mogelijk (en realistisch) carrièrepad is. Als een millennial vraagt om een promotie, wuif het dan niet weg maar bespreek wat hij nog moet verbeteren om daar klaar voor te zijn, ook als dat nog ver weg is. Daarmee hou je het enthousiasme over de toekomst erin zonder loze beloften te doen.

  • Vier succes. Ondanks hun zelfverzekerde houding, zijn millennials doorgaans juist onzekerder dan eerdere generaties. Boost hun zelfvertrouwen door successen expliciet te vieren. Daarmee maak je het werk leuker en creëer je betrokkenheid.

  • Beloon ze slim. Niets zo demotiverend als hard werken voor een beloning die je niet wil hebben. Een hoge bonus of meer salaris is voor lang niet alle millennials het doel. Ze worden veel blijer van bijvoorbeeld extra vakantiedagen, nieuwe verantwoordelijkheden of meer flexibiliteit.
en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish