Hoe een internationaal e-commerce bedrijf leren impactvol en meetbaar heeft gemaakt

L&D professionals weten het al lang: trainingen zijn niet effectief genoeg. Ook de literatuur wijst hier op: McKinsey (2014) geeft aan dat minder dan 10% van wat er wordt behandeld in een klassikale training blijft hangen en dus in de praktijk gebracht wordt. Daarnaast laat dit onderzoek zien dat het effect van trainingen niet voldoende (en niet op de juiste manier) wordt gemeten. Dat maakt het voor een organisatie wel heel lastig om hier het optimale uit te halen. Maar natuurlijk is het wel mogelijk om hier verandering in te brengen en Lepaya kan je hierbij helpen! Lees hieronder hoe we voor een internationale e-commerce speler het leiderschapsprogramma hebben geoptimaliseerd en hebben gezorgd dat het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht.

De case: Deze organisatie wil jonge, getalenteerde professionals die hun eerste leiderschapsrol vervullen ondersteunen in deze ontwikkeling. Zij liepen hierbij tegen 2 problemen aan: 1) Hoe zorgen we ervoor dat we de medewerkers betrokken houden tussen de summits en bieden we ze de mogelijkheid het geleerde in de praktijk te brengen, zonder dat dit te veel van hun kostbare tijd kost. 2) Hoe kunnen we de kosten voor een leiderschapsprogramma rechtvaardigen in een start-up omgeving, met een beperkt budget voor L&D?
Hiervoor hebben we samen een 1-jarig programma ontwikkeld, dat volledig ondersteund wordt door de Lepaya app. De 56 deelnemende professionals volgen 3 plenaire summits, volgen deze in de app op, o.a. door middel van oefeningen, inspirerende video’s en verdiepende artikelen. Daarnaast geloven wij sterk in het verhogen van engagement, door het bevorderen van de conversatie. De geïntegreerde comment functie van Lepaya zorgt hiervoor. Klinkt goed he? Laten we snel overgaan naar de feiten, meten is immers weten!

In dit artikel delen we 3 belangrijke cijfers met jullie, die het succes van dit leerprogramma aangeven. 

2 weken na het begin van het programma heeft 84% van de deelnemers de app gedownload. 

 

 

Een Lepaya learning journey bestaat uit verschillende bites, die als doel herhaling, inspiratie en activatie hebben. Gemiddeld krijgen deelnemers 1 à 2 bites per week. Na de eerste maand is de engagement > 70%, heel veel extra leermomenten; een grote, betrokken populatie!

 

 

Tenslotte kunnen we zien dat er na de eerste summit al >280 bites zijn afgerond, dit betekent dat we al meer dan 280 leermomenten hebben gecreëerd, die zorgen voor een directe link van het geleerde met de werkpraktijk. Daarnaast zorgt dit er natuurlijk voor dat de informatie ook daadwerkelijk beklijft en er een duurzame ontwikkeling plaatsvindt.

Spreken deze feiten je aan? Klik dan op de button hieronder, laat je gegevens achter en we komen met veel plezier langs voor een gesprek en demo.