Is het L&D aanbod van jouw organisatie relevant genoeg?

12 Mar, 2021ivan

We hopen dat je onze eerste serie blogs met plezier hebben gelezen en dat we wat food for thought hebben gegeven. Zo hebben we aandacht besteed aan de opkomst van de hybrid employee en de gevolgen daarvan voor u als L&D manager. Aansluitend hebben we gekeken naar specialisatie, het verbreden van vaardigheden, en de uitdagingen die dit met zich meebrengt voor jou en jouw organisatie. Ook hebben we gekeken naar de hybride medewerker en de gevolgen daarvan voor jou als L&D-manager. In het verlengde daarvan hebben we gekeken naar specialisatie en verbreding en de uitdagingen die dat voor jou en je vakgenoten met zich meebrengt. Tenslotte keken we naar de verscholen gevaren die wij zien in de trends binnen L&D. Maar hoe beoordeel je nu of je L&D-aanbod nog bij al deze ontwikkelingen aansluit?

Liefde, passie en vooral ook visie

Om te weten of jouw aanbod up-to-date is, is het natuurlijk noodzakelijk om enig inzicht te hebben in wat het leeraanbod is in uw LMS. Dit klinkt als een no brainer, maar u zou verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om het overzicht te verliezen. Met een groot opleidingsaanbod is het risico dat het bijna onmogelijk wordt om de kwaliteit van deze opleidingen te garanderen, waardoor u gedwongen wordt om de keuze aan de medewerkers over te laten, zonder zich een mening te vormen. Dat is toch niet hoe u als betrokken L&D manager met uw liefde en passie voor het vak de wereld graag ziet? Jouw rol is om medewerkers te helpen het beste uit zichzelf te halen, en dat kun je als geen ander. Dat vraagt visie en dus inzicht in je aanbod.

Vragen om jezelf te stellen

Om een goed oordeel te kunnen vellen over het trainingsaanbod van jouw organisatie, geven we je hier een aantal vragen om over na te denken. Deze lijst is niet uitputtend, maar inspireert je hopelijk om kritisch naar je leeraanbod te kijken, om zo goed te kunnen beoordelen of dat aanbod nog wel up-to-date is.

  • Is het leeraanbod in lijn met de strategische bedrijfs- en HR-doelstelling?
  • Voorziet het leeraanbod ook in de basisskills van de toekomst? Denk daarbij aan technologisch en commercieel inzicht en het werken met standaard businesstooling.
  • Biedt het leeraanbod ook programma’s om te werken aan analytische vaardigheden en customer value focus?
  • Voorziet het leeraanbod in de ontwikkeling van de hybride vaardigheden van medewerkers?
  • Focussen de leeroplossingen op het individu?
  • Helpen de leeroplossingen je medewerker op microniveau, zodat ze beter kunnen worden in de dagelijkse werkzaamheden?

Nieuwsgierig naar ons L&D aanbod?

Bent u als L&D specialist benieuwd hoe u uw organisatie kunt helpen de benodigde vaardigheden af te stemmen op de wensen, behoeften en leerstijlen van uw medewerkers? Mail ons via info@lepaya.com