Investeren kun je leren. Versterk je L&D-programma met 2 x 5 vragen

1 Jun, 2021ivan

Het is tijd om de ROI Piramide van Leren en Presteren te bouwen. De gedachteopbouw is enigszins ongebruikelijk. Je begint aan de top, daalt dan af naar de lagere regionen, en werkt je dan weer omhoog. En dat alles in twee minuten leestijd. Laten we gaan!

Heb je een probleem?

De ROI Piramide wordt gebruikt om investeringen in Human Resources, bijvoorbeeld L&D, te prognotiseren en evalueren. De kracht ervan is dat het een investering beschouwt in de context van een strategische uitdaging. Het startpunt is dus het op te lossen probleem. Deze ga je eerst analyseren. Van boven naar beneden geef je per schijf antwoord op (grofweg) deze vragen:

5. Is het probleem de moeite van het verkennen waard?

4. Wat wil je als organisatie bereiken?

3. Welk gedrag moeten werknemers laten zien om dat doel te halen?

2. Welke kennis, vaardigheden of attitude moeten hiervoor aangeleerd worden?

1. Op welke manier is dit relevant voor de dagelijkse praktijk van werknemers?

Data, data, data!

De tweede fase is de meting en evaluatie. Deze vindt plaats na de investering, bijvoorbeeld de implementatie van een leerprogramma. We behandelen dezelfde schijven van de ROI piramide, maar dan bottom-up, en (letten we even op) datagedreven.

1. Hoe tevreden zijn medewerkers?

2. Wat hebben medewerkers geleerd?

3. Welk concreet gedrag laten medewerkers zien in de praktijk?

4. Wat heeft het de organisatie opgeleverd?

5. Was het de investering waard?

Meer weten over de ROI piramide?

We hebben deze ROI piramide (helaas) niet zelf bedacht. De basis is halverwege de vorige eeuw in de VS gelegd, en wordt sinds jaren ‘90 door middel van onderzoek, coaching en consultancy gepredikt door het ROI Institute. Dat heeft ze geen windeieren gelegd, want ze mogen de meest iconische bedrijven tot hun klantenbestand rekenen. Er is ook een vestiging in Nederland. Kijk dus zeker even op hun website als je interesse is gewekt! In de blogreeks over een impactvol leerprogramma is dit onze bouwtekening, dus je zult ons er nog vaak over horen. Heb je vragen na het lezen van deze blog, of zou je willen sparren met iemand die hier ook mee aan de slag gaat? Laat het hieronder weten!