Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een training voor. Van werken met excel tot mindfulness en van verkooptechnieken tot kwaliteitsmanagement. Ook aanbieders zijn er te over: trainingsbureaus, universiteiten, individueel werkende coaches en allerlei online databases. Met zo’n enorm aanbod kan het niet anders dan dat iedereen precies die trainingen uitkiest die voor hem of haar het beste werken: exact wat je nodig hebt in een vorm die aansluit op hoe jij wil leren. Toch?

Maar niets is minder waar. Veel te veel mensen krijgen juist niet wat ze nodig hebben. Dat zien we vooral onder millennials. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat liefst 72 procent van deze groep het leren van nieuwe vaardigheden het allerbelangrijkste vindt in hun werk. Toch vinden werkgevers dat negen op de tien jonge medewerkers niet goed genoeg voorbereid zijn op hun baan, met name waar het gaat om soft skills. Voor die opmerkelijke statistieken zijn twee redenen.

Allereerst weten millennials doorgaans niet dat hun soft skills te wensen overlaten. Universiteiten besteden er namelijk nauwelijks aandacht aan en eenmaal aan het werk gaat slechts 28 procent van de trainingsbudgetten op aan de ontwikkeling van vaardigheden zoals presenteren en communiceren. Daardoor worden soft skills een blinde vlek. Dat heeft niet alleen effect op starters maar ook op (beginnend) managers die bijvoorbeeld onvoldoende weten hoe ze hun teams optimaal moeten aansturen.

De tweede oorzaak is de keuzestress die voortkomt uit het gigantische aanbod. Juist als alles kan, is het moeilijk te bepalen wat voor jou het beste is. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. (Bijna) iedereen heeft namelijk op dezelfde sleutelmomenten in zijn of haar carrière dezelfde soft skills nodig.

Daarom hebben we bij Lepaya soft skill trainingen voor millennials ontwikkeld die precies aansluiten op de belangrijke momenten in een loopbaan. Drie hele concrete programma’s zorgvuldig samengesteld op basis van honderden trainingen die we de afgelopen anderhalf jaar hebben verzorgd voor tientallen bedrijven:

  • Base! – voor jonge professionals die zoeken naar een vliegende start en een solide basis voor de toekomst.
  • Build! – voor vakinhoudelijke professionals die hun organisatorische impact willen vergroten.
  • Beyond! – voor (startend) leidinggevenden die het maximale uit zichzelf en hun teams willen halen.

Deze programma’s zijn niet alleen inhoudelijk precies wat millennials nodig hebben, ook de leermethode sluit perfect aan op hoe zij optimaal leren: digitaal, 24/7 beschikbaar, intuïtief, praktisch, online waar het online kan en offline waar offline echt meerwaarde heeft. Zo helpt Lepaya millennials de soft skills te ontwikkelen die ze echt verder helpen met een methode die direct impact heeft.

Vragen, suggesties of opmerkingen? Ga naar www.lepaya.nl, laat een comment achter hieronder, of email ons op info@lepaya.com.


Also published on Medium.

Schedule a Call

We will get in touch soon