“Met full focus op je eigen ontwikkeling werken aan gave opdrachten op een hoog niveau.”
"We groeien samen om
succes te behalen!"

Ontmoet Lepaya

Lepaya is een frisse, nieuwe partij in de training industrie, die sinds haar oprichting in 2018 een indrukwekkend track record heeft opgebouwd (125+ klanten, waaronder Europa’s grootste scale-ups zoals Mollie, Thuisbezorgd.nl, Picnic, en Catawiki, naast multinationals zoals Rabobank, Dell, KPMG, ING, Kraft Heinz Company). Lepaya werkt vanuit een vernieuwende training propositie, volop gebruik makend van moderne technieken en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Lepaya streeft ernaar om per carrière fase (starter, professional, first time leader, etc) leerpaden aan te bieden die de weg plaveien richting het volgende niveau. Ons doel is het aanbieden van de juiste vaardigheden, op het juiste moment, op de juiste manier. We zoeken hierin naar de optimale balans tussen het werken met trainers en acteurs aan de ene kant, en met technologie aan de andere kant. 

Onze programma’s zijn nooit statisch, en worden continu doorontwikkeld met onze klanten en de deelnemers. Dit doen we zowel heel data-gedreven, door continu data te verzamelen over wat deelnemers doen op ons leerplatform; en door zeer regelmatig samen rond de tafel verschillende elementen van onze leertrajecten tegen het licht te houden, en samen te bepalen waar we nog beter kunnen. Ook experimenteren we continu met nieuwe technieken, zoals VR-leren of real-time gesprekstechnieken trainen in MS Teams.

Dit is een impressie van het team dat tot jullie beschikking staat

Anne

Onboarding Specialist

Anne is jullie contactpersoon als het gaat om de operationele uitvoer van het programma. Zij zal met jullie de planning afstemmen, maar ook de communicatie naar trainees en eventuele wijzigingen gedurende het programma bespreken. Anne heeft veel ervaring met het opzetten en draaien van (grote) programma's, o.a. bij KPMG, Rabobank en L'Oreal.

Kelly

Customer Success Manager

Kelly zorgt ervoor dat onze programma’s maximale impact maken bij jullie trainees. Samen met jullie zal zij continu kijken hoe de trainee-experience nóg beter kan en waar we nóg meer impact kunnen maken. Alles om de 8+ ervaring van trainees te waarborgen.

Ian

Training Design Specialist

Ian heeft met zijn ervaring als senior consultant (o.a. bij PwC) veel ervaring met het werken met data, maar ook om deze data weer om te zetten in visueel aantrekkelijke presentaties. Ian is daarom niet voor niks onze lead trainer van hard skills en storytelling. Hij heeft veel getraind bij o.a. Ahold Delhaize, Dell en Ikea.

Dion

Trainer

Dion studeerde nog toen hij begon als salescoach bij Pepperminds. Hij groeide mee met de organisatie en is de laatste jaren Hoofd Opleidingen. Naast Pepperminds traint hij voor Lepaya veel van de commerciëlere modules. Met zijn eindeloze energie houdt hij iedereen betrokken bij de training.

Elja

Trainer

Elja startte haar carrière in de corporate wereld, ze bekleedde onder andere managementposities bij Nestlé en Diageo. Nu is ze een zeer ervaren trainer in thema’s als persoonlijke effectiviteit, communicatie, sales en het faciliteren van online trainingen.

Rosanne

Trainer

Rosanne was zelf ooit management trainee bij o.a. Nestlé en NDC|VBK. Daarna maakte ze de overstap naar een commerciële rol bij Google. Rosanne heeft een enorme passie voor thema’s die gaan over luisteren, communiceren en effectief samenwerken. Dit doet ze o.a. bij ING, Nike, Picnic en Deelnemers waarderen haar om haar open houding, duidelijke aanpak en de mate van interactie.

Yacht is dé verbindende kracht voor ambitieuze organisaties en professionals die vooruit willen.

Gen Z'ers zijn...

Doeners

Trainingen duren 3 uur en in deze korte sessies komt iedereen 4 keer op de hot seat. In het werkveld stimuleren we deelnemers continue middels korte challenges.

Multitaskers

Om de trainees geprikkeld te houden wisselen we daarom de leerinterventies af binnen één module. We gebruiken hier wisselende formats voor, denk aan een animatie, video, artikel, quiz, podcast, webinar, etc.

Uniek

Trainees doen elk jaar een skill-scan, op basis hiervan kiezen ze hun eigen leerpad. Ook tijdens intervisie en coaching ligt de regie bij de trainee.
Test

Teamplayers

We stimuleren dit door groepstrainingen aan te bieden, in het eerste jaar op instroomniveau en in het tweede jaar multidisciplinair. Tijdens intervisie stimuleren we trainees om elkaar te ondersteunen en adviseren.

Onze filosofie over leren past bij deze generatie

Juiste inhoud: Power Skills

We focussen op de vaardigheden (Power Skills) die zowel morgen toegepast kunnen worden (Gen Z zijn Doeners!), alsmede die het meest relevant zijn voor de komende paar jaar.

Juiste vorm: Blended

De meeste impact kan worden gerealiseerd door de voordelen van trainers en acteurs te combineren met de voordelen van technologie. We combineren verschillende leervormen en interventies om daarmee dichtbij de dagelijkse praktijk te komen (multitasken!) en deelnemers vaak uit te nodigen tot korte inspanningen, die op het niveau van de deelnemers aangepast kan worden (uniek!)

Juiste betrokkenen: Context

De omgeving (zowel professioneel als privé) betrekken bij het leerproces, leidt tot motivatie en zingeving. Dit sluit ook aan bij de teamplayer die Gen Z is.

Hoe we leren per module

Voor elke vaardigheid volgen we de volgende flow

Leer

Leer

Waar gaat het over, wat gaan we leren en hoe krijg je het gewenste gedrag?
Klik hier

Oefen

Oefen

Oefen je skills in een veilige setting

Pas toe

Pas toe

Stimuleren van gewenst gedrag op de werkvloer
Klik hier

Community

yacht-kickoff

Kick-off dag

Beach/ Forest day Welcome to the program – team building/ support system – setting ambition
yacht-intervision

Intervisie

Twee keer per jaar vinden er intervisies plaats waarin trainees met elkaar reflecteren onder begeleiding van een trainer.
yacht-collaboration

PowerSkill Community

Twee keer per jaar organiseren we een PowerSkill Community day. Hier komen trainees samen bij The Student Hotel, met als doel het gezamenlijk inslijpen van de recent aangeleerde vaardigheden.
Meer informatie
yacht-coaching

Coaching 1:1

Trainees kiezen zelf wanneer ze 1-op-1 coaching inzetten, Lepaya faciliteert dit 3 uur per jaar
yacht-ppt

Skill-scan year 1 + basic hardskill scan (Excel/ PPT)

Doe zelf je skill scan en nodig je supporters uit input te geven (scope: alleen skills jaar 1)
Voorbeeld
yacht-event

Centraal Jaarlijks Event

Event voor alle lichtingen met inspirerende sprekers (bijv over artificial intelligence/ block chain). Bijvoorbeeld Annemarie van Gaal over carrière maken én andere dingen belangrijk blijven vinden.

Skillstraining

yacht-podcast

Podcast met
call-to-action

Twee keer per jaar krijgen trainees een podcast met een bijbehorende actie, die ze terugkoppelen in een vlog op een (te bepalen) online kanaal
Voorbeeld podcast
yacht-collaboration-video

Twee PowerSkill Tracks

Vier blended modules (virtual classroom) gericht op de thema’s samenwerken, beïnvloeden, initiatief nemen en assertiviteit.
Voorbeeld bite
yacht-hardskills

Vrije keuze hardskills module

Trainees kiezen twee modules voor hard skill ontwikkeling: Excel (level 1-5), PowerBI of PowerPoint
Meer informatie
yacht-opportunities

Commerciële module: Herkennen van kansen

Blended module (virtual classroom) waarin we trainees helpen om commerciële sensitiviteit te ontwikkelen
Demo

Community

yacht-camping

Offsite (2 dagen):
Energy-up camping

– Reflectie en intervisie op PowerSkills.
– Experience learning zoals bijv, assertiviteit (boxing), meditatie en yoga, kampvuur storytelling.
– Sociale & sport activiteiten
– Ambitie bepalen, waar sta ik, waar wil ik heen
Bekijk video
yacht-datascience

Belevingsdag hardskills

We bieden twee belevingsdagen aan om de deelnemers kennis te laten maken met een tweetal onderwerpen die aan populariteit winnen: data science (verzamelen, analyseren, visualiseren) en agile & lean
Demo
yacht-intervision

Intervisie

Twee keer per jaar vinden er intervisies plaats waarin trainees met elkaar ‘voorwaarts reflecteren’ onder begeleiding van een trainer
yacht-collaboration

Community per vakgebied

Deze sessies zorgen voor verticale groepsvorming. Fysieke meeting vanaf de lunch.
Meer informatie
yacht-coaching

Coaching 1:1

Trainees kiezen zelf wanneer ze 1-op-1 coaching inzetten, Lepaya faciliteert dit 3 uur per jaar
yacht-ppt

Skill-scan assessment

Deelnemers doen de skill scan (eigen beeld + beeld van directe omgeving) over de volledige breedte van de PowerSkills
– Impact van jaar 1
– Startpunt voor jaar 2
Voorbeeld Skill-scan Rapport
yacht-event

Centraal Jaarlijks Event

Event voor alle lichtingen met inspirerende sprekers (bijv over artificial intelligence/ block chain) Bijvoorbeeld Alexander Klöpping over de technologie van morgen.

Skillstraining

yacht-podcast

Podcast met
call-to-action

Twee keer per jaar ontvangen trainees een (op maat gemaakte) podcast). Hierin haken we aan op ambities en uitnodigen we uit ervaringen te delen met een vlog
yacht-storytelling

PowerSkill track: Storytelling

Twee blended modules gericht op Storytelling.
Voorbeeld van een trainervideo
yacht-choice

Vrije keuze PowerSkill of hardskill

Trainees kiezen op basis van de skill-scan twee blended modules (virtual classroom) ter verdieping van hun PowerSkills of hardskills.
Meer informatie
yacht-relevance

Commerciële module:
Vergroot je relevantie

Blended module waarin we trainees helpen zichzelf te positioneren als autoriteit en adviseur op relevante vraagstukken

Community

yacht-mistery

Mystery weekend

Tweedaagse trail Inhoud blijft geheim: een combinatie van WOW factor met écht de diepte in gaan op het persoonlijke vlak
yacht-intervision

Intervisie

Twee keer per jaar vinden er intervisies plaats waarin trainees met elkaar ‘voorwaarts reflecteren’ onder begeleiding van een trainer
yacht-collaboration

Twee keer PowerSkill Community Dag

Twee keer per jaar organiseren we een PowerSkill Community dag. Hier komen trainees een halve dag per keer samen in The Student Hotel.
Meer informatie
yacht-coaching

Coaching 1:1

Trainees kiezen zelf wanneer ze 1-op-1 coaching inzetten, Lepaya faciliteert dit 3 uur per jaar
yacht-ppt

Skill-scan assessment

Deelnemers doen de skill scan (eigen beeld + beeld van directe omgeving) over de volledige breedte van de PowerSkills
– Impact van jaar 2
– Advies voor jaar 3
yacht-event

Centraal Jaarlijks Event

Event met inspirerende sprekers (voor alle lichtingen). Bijvoorbeeld Arjen Lubach voor een interactief vraaggesprek
yacht-graduation

Graduation

Borrel einde dag, presentatie door directeur Yacht.

Skillstraining

yacht-podcast

Podcast met
call-to-action

Meer info en voorbereiding op Mystery weekend + huiswerk
yacht-choice

Vrije keuze PowerSkills of Hardskills blok 1

Trainees kiezen op basis van de skill-scan twee blended modules (virtual classroom) voor hun verdieping in soft en hardskills.
Meer informatie
yacht-choice

Vrije keuze PowerSkills of Hardskills blok 2

Trainees kiezen op basis van de skill-scan twee blended modules (virtual classroom) voor hun verdieping in soft en hardskills.
Meer informatie
yacht-relevance

Commerciële module: Behoefteanalyse

Blended module (virtual classroom) gericht op commerciële vaardigheden

Meetbaar resultaat

Wij geloven dat impact measurement van enorm grote toegevoegde waarde is voor alle stakeholders binnen Yacht. Trainees krijgen de bevestiging dat hun tijdsinvestering loont, ze zien de progressie en raken keer op keer gemotiveerd. HR krijgt grip op competentieontwikkeling en opleidingsvragen worden meteen duidelijk. De business KPI’s op behoud en bezettingsgraad zijn uiteraard van eminent belang en hebben onze focus. 

Met vragen die overeenkomen met KirkPatrick level 3 meten we de impact van de trainingen bij trainees. We meten de mate waarin trainees de geleerde Power Skills ook daadwerkelijk toepassen in hun werk, dus een verandering in hun gedrag laten zien. Dit vragen we uit bij henzelf én hun omgeving middels impact assessments. Yacht krijgt toegang tot de dashboards. 

Opties voor invulling van de dag:

 • Inspirerend verhaal rondom thema
 • Open podium delen cases (uitnodigen ‘seniors’)
 • VR practice (in te schrijven op flip-chart
 • Enkele coaching slots (vooraf te boeken)
 • Mogelijkheid om ook deels te werken
 • Borrel na afloop

Optionele invulling:

 • Presentaties vanuit twee experts uit de Randstad groep
 • Gefaciliteerde werksessie over vervolgstap: expert vs manager
 • Enkele coaching slots (vooraf te boeken)
 • Mogelijkheid om ook deels te werken
 • Borrel na afloop